14-дневна онлайн програма за грижа за себе си за повече енергия и лекота в синхрон с есента

Какво представлява програмата

“Есенно презареждане” e онлайн програма, която ще ти даде топла грижа за балансиране, прилив на енергия и усещане за лекота чрез нежно и приятно разтоварване в синхрон с есента.

В рамките програмата ще откриеш предимствата на цялостната растителна храна. Ще подкрепиш детокс процесите и цялостното си здраве с нежен и холистичен подход.

Програмата ще се проведе в затворена фейсбук група от 09-ти октомври до 29-ти октомври.

За първи път ще има възможност за още ползи и споделено време в трета допълнителна седмица за постепенно захранване с рецепти и насоки за изграждане на балансирано и здравословно седмично меню.

Представи си
48
Целта на програмата е да се презаредим чрез:
fast-food-burger-and-fries-2022-03-05-12-20-06-utc
Премахване на тежки и възпалителни храни
10
Подхранване на телата ни с лека, пълноценна, растителна и сезонна храна.
Healthy organic green food, assortment of fresh vegetables: Avocado, lettuce, broccoli, green peas, cucumber, pepper, celery, kale, asparagus and other.

Как да се храним през различните фази на месечния ни цикъл.

detox

Подкрепа на детокс процесите в тялото ни.

8

Подкрепа на навика ни за редовно движение чрез кратки и ефективни тренировки с Ася. Как да се движим в синхрон с месечния ни цикъл.

young woman practicing yoga on the grass in the garden

Йога практики с Нина

Подкрепа на навика ни за редовно движение чрез кратки и ефективни тренировки с Ася. Как да се движим в синхрон с месечния ни цикъл.

Untitled design(15)
Мъдростта на йога и аюрведа за начина ни на живот през различните фази от месечния ни цикъл – среща с Нина.
2

Подкрепа, мотивация, лично отношение, споделеност и позитивна групова енергия.

Какво не е програмата
Какво включва програмата
19
Водещи на програмата

Петя Фачикова – автор на програмата, нутриционист, майка – възпитаник на Канадския институт по природосъобразно хранене (CSNN). Мисията ми е да те вдъхновя и подкрепя в грижата за себе си чрез балансирано, сезонно, природосъобразно хранене и здравословен начин на живот за повече енергия и благоденствие.

Защо създадох програмата:

Създадох програмата “ Сезонно презареждане” с идеята да получиш топла грижа за леко разтоварване, енергизиране и балансиране на тялото в синхрон с природата.

 • Защото около 10 години си правих сама такъв тип разтоварване 1-2 пъти годишно и след като завърших обучението си към CSNN задълбочих знанията си, систематизирах ги и исках да бъдат полезни и на други хора, които желаят да се грижат за себе си.
 • Защото живеем в един токсичен свят и е важно да имаме периоди, в които подкрепяме тялото си да се справи с токсините по лек и щадящ начин.
 • Защото в днешно време е много лесно да излезем от ритъм и да прекалим с храна, алкохол, сладкиши, мазни храни, да се обездвижим. Затова е важно регулярно да си отделяме специално време за грижа и рестарт.
 • Защото с промяната на сезоните се променят нуждите на тялото ни и с тази кратка програма подхранваме тялото си на клетъчно ниво като наблягаме на най-подходящите за сезона храни.
Със специалното участие на:
asya

Ася Райкова – треньор и майка.

Вдъхновявам съвременните жени да се движат редовно – да се чувстват страхотно в тялото си, да последват мечтите си и да бъдат пример за своите деца.

Nina

Нина Янева – онлайн йога и аюрведа консултант

Създател на системата Спокойствие и грижа за теб. Помагам на осъзнати и отговорни дами да се освободят от стреса, забързания начин на живот и излишните килограми и да се радват на повече спокойствие и енергия, време за себе си и идеалната си фигура.

Отзиви от участнички в предишните издания на програмата:

Преслава

Прекрасно структурирана програма, лесно навигиране, полезни съвети и насоки, подкрепяща група, безценна информация. Благодаря ти за това, което правиш, за подкрепата и отдадеността. Досега никога не съм се чувствала уверена и способна на спазвам какъвто и да било хранителен режим, но благодарение на твоята програма аз успях и то с лекота. Прекрасно е, че не е на всяка цена, а залагаш предимно на личните усещания и нещата да се случват през радост и спокойствие. Благодаря ти!

Невена

Петя, благодаря за всички насоки и подкрепа. Важно е, че ти самата също се включваш в презареждането ( а не просто да даваш насоки) и смятам, че това има огромно значение и се отразява като цяло на групата. Аз самата определно усещам разлика, както във вкусовите рецептори, така и в обонянието. И както спомена, много ми е приятно, когато на коремчето ми е леко.Благодаря и на момичетата в групата!

Мария

Научих много неща за въздействието на храната и начините, по които е добре да се приготвя и консумира. Също фактът, че получих синтезирано и същевременно комплексно разбиране за това как всичко е свързано и как работи организмът като една система. Това, което ми даде програмата е увереност и спокойствие, че мога да се грижа за себе си. За мен беше голяма изненада преживяването тези две седмици на зимно презареждане! Освен нови знания, открих нови неща за себе си и тялото си! Чакам с нетърпение пролетното издание! Благодаря ти Петя!

Габриела

Петя, благодаря за това преживяване. От 2 годин се лутам в храненето и за първи път мога да кажа, че чувствам на мястото си, благодаря! 🙂

Невена

Петя, благодаря за всички насоки и подкрепа. Важно е, че ти самата също се включваш в презареждането (а не просто да даваш насоки) и смятам, че това има огромно значение и се отразява като цяло на групата. Аз самата определно усещам разлика, както във вкусовите рецептори, така и в обонянието. И както спомена, много ми е приятно, когато на коремчето ми е леко.Благодаря и на момичетата в групата!

Милена

За една година: 4 сезонни презареждания, една група “В баланс” и едно едноседмично предизвикателство за ограничаване на сладкото. ! В тази година успях да създам устойчиви навици за по здравословно хранене, свалих нежелани кг, тялото ми се промени, премахнах подуванията на стомаха. Това не са режими с поредната трудно изпълнима диета с краткосрочни резултати базирани на лишения, това са насоки за цялостна лека и лесна промяна. Научават се много неща за как работи тялото, храносмилането, черния дроб, така че всеки може да оцени необходимостта да направи постъпки в една или друга посока. За мен сезонните презареждания се превръщат в чакана ваканция за тялото ми, за нов прилив на енергия. Очаквам с нетърпение предстоящото пролетно презареждане!

Ели

Петя, твоя метод за презареждане e невероятен. Не си спомням кога за последно съм се чувствала толкова енергична и все едно летя. Благодарение на теб си спомних за това прекрасно състояние. Върна ме в детството ми. Благодаря ти. Продължавай все така да помагаш на хората да осъзнаят, че сме това, с каквото се храним и не сме кошче на индустриалните боклуци.

Какви са ползите от програмата
62

Запиши се за “Eсенното презареждане” от 9-ти октомври

Част от участничките в предходните издания харесват двуседмичния стегнат формат на програмата. Друга част неистово желаят да получат подкрепа по време на захранването.

Затова имаш възможност да избереш между следните две опции:

Основна програма
Разширена програма МАКС
Програмата е за теб, ако искаш:

Фокус темата, на която ще обърнем внимание по време на „Есенното презареждане“ e:

Грижа за себе си в синхрон с фазите на месечния ни цикъл – хранене, движение, начин на живот.

73%ОТ ДАМИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ПРОГРАМАТА, СЕ ЗАПИСВАТ ОТНОВО ЗА СЛЕДВАЩО ИЗДАНИЕ
98%ОТ УЧАСТНИЧКИТЕ БИХА ПРЕПОРЪЧАЛИ ПРОГРАМАТА НА ПРИЯТЕЛКИ И БЛИЗКИ.

Често задавани въпроси

 1. 1
  Мога ли да се включа от чужбина?

  Програмата се изпълнява изцяло онлайн в удобно за всеки време. Може да участвате от всяка точка на света.

 2. 2
  Колко време отнема на ден участието в програмата?
  Нужно е малко време за подготовка на храната, но няма нищо задължително и ограничаващо. Всеки може да си приготви храната спрямо личното време и ангажираност. Видеата и тренировките могат да се гледат и правят в удобно за всеки време и според желанието.
 3. 3
  Притеснявам се, че няма да успея да гледам всички видеа и да направя тренировки
  Групата ще остане отворена за минимум от 1 година така че ще може да гледаш и да си припомняш всичко, което желаеш. Достъпът до видеата с тренировки с Ася е безсрочен и ще можеш да ги правиш, когато пожелаеш и след края на програмата.
 4. 4
  Подходяща ли е по време на бременност и кърмене?
  Програмата е предназначена за подпомагане по лек и щадящ начин на детокс процесите в тялото, затова не е подходяща по време на бременност и кърмене.
 5. 5
  Гладува ли се по време на програмата?
  Не, не се гладува. Даваме на тялото си почивка от тежки и възпалителни храни, но го подхранваме с разнообразна, пълноценна, сезонна и растителна храна. В примерното меню също няма конкретни грамажи, не броим калории. Давам различни опции по време на програмата за хората, които искат по-лек вариант и за хората, които желаят да им е по-предизвикателно.
 6. 6
  Нужно ли е да спазвам точен режим на хранене?
  Не е нужно да се спазва примерното меню. То е съставено с рецепти от дигиталната книжка с рецепти, за да улесни тези, които имат нужда от точен план. Всички, които не обичат конкретен план си нагласят храненето спрямо принципите на програмата и се вдъхновяват с идеи от книжката и споделените рецепти.
 7. 7
  За дамите в перименопауза и менопауза ще бъде ли полезна програмата?
  Самата практична част от програмата с хранене и движение е много подходяща за този период. По отношение на фокус темата ще обсъждаме главно как да се грижим за себе си в синхрон с месечния ни цикъл, но ще обърнем внимание и за някои полезни насоки през тези два периода от живота ни на жени.
Имаш въпроси за програмата?

Свържи се с нас

 • 5 + 39 =