16-дневно предизвикателство за подкрепа на храносмилането и връзката ни с храната

“Лекота” e онлайн предизвикателство за малки стъпки в подкрепа на храносмилането и връзката ни с храната.

Ние сме това, с което се храним и усвояваме.

Процесът по храносмилане и състоянието на храносмилателната ни система стоят в основата на нашето общо здраве.

За да нямаме дефицити, да се чувстваме добре, за да подкрепяме метаболизма си е важно да обърнем внимание не само с какво се храним, но също как се храним, кога се храним, какво усещаме в тялото си, какво чувстваме, как мислим, какви емоции изпитваме, как се отнасяме към себе си.

Храносмилането е много повече от чисто механичен процес.

И все повече хора усещат, че не се случва по най-оптималния начин.

Затова в предизвикателството “Лекота” в топла и подкрепяща среда заедно ще обърнем внимание на малките детайли, които могат да окажат значително въздействие върху пълноценното ни храносмилане и връзка с храната.

Предизвикателството ще се проведе в затворена фейсбук група и по имейл, в която всеки ден ще получаваш видео и/или текст със систематизирана информация за малки промени, с които да подкрепяш храносмилането и връзката си с храната. А също и приятно кратко предизвикателство.

Защото знаем много за храненето, но е важно и да го прилагаме, за да има ефект.

Всеки ден ще получаваш и имейл, за да може информацията да ти остане подредена и да се връщаш към нея, винаги когато желаеш.

Налага се промяна в датите на провеждане на предизвикателството. Началото му се отлага за 13.05.

Какво не е предизвикателството “Лекота”
С какво ще ти бъде полезно предизвикателството
Какво включва предизвикателството
19
Водещ на програмата

Петя Фачикова – автор на програмата, нутриционист, майка – възпитаник на Канадския институт по природосъобразно хранене (CSNN). Мисията ми е да те вдъхновя и подкрепя в грижата за себе си чрез балансирано, сезонно, природосъобразно хранене и здравословен начин на живот за повече енергия и благоденствие.

Защо създадох предизвикателството за подкрепа на храносмилането и връзката с храната Лекота” :

Създадох предизвикателството, с идеята да получиш топла грижа за подкрепа на храносмилането и връзката ти с храната:

 • Защото оптималното храносмилане стои в основата на нашето здраве. То не се случва механично, а има много фактори, които можем да управляваме чрез осъзнатост и знание.
 • Защото в днешно време все повече хора обръщат внимание с какво се хранят, но също толкова важно е как се храним, кога се храним, в какво състояние се храним.
 • Защото има силна връзка между нашия мозък и храносмилателния процес в червата.
 • Защото често се храним не поради истински глад, а имаме емоционален глад.
9
Предизвикателството е за теб, ако искаш
10
Имаш въпроси за програмата?

Искаш ли да подкрепиш своето храносмилане и връзката ти с храната?

Редовна такса: 89 лв.

Запиши се до 30.04 на специална промо цена за ранно записване от 59 лв.

Предизвикателството “Лекота” се отлага за месец май и ще започне на 13.05.

Свържи се с нас

 • 6 + 31 =

Какво споделят участници в други програми с Петя:

Преслава

Прекрасно структурирана програма, лесно навигиране, полезни съвети и насоки, подкрепяща група, безценна информация. Благодаря ти за това, което правиш, за подкрепата и отдадеността. Досега никога не съм се чувствала уверена и способна на спазвам какъвто и да било хранителен режим, но благодарение на твоята програма аз успях и то с лекота. Прекрасно е, че не е на всяка цена, а залагаш предимно на личните усещания и нещата да се случват през радост и спокойствие. Благодаря ти!

Благовеста

Имах удоволствието да направя 4-ри презареждания с Петя! Смело мога да твърдя, че програмата е на световно ниво! Всяко презареждане беше съобразено спрямо сезона относно рецепти и продукти и със специално подбрани теми базирани на нуждите на участничките. Петя е изключителен професионалист, с много натрупани знания, но най-важното тя е много отдадена и целеустремена да прави хората по-здрави и щасливи. Програмите ме научиха на много по отношение на полезни хранителни навици, мобилност, грижа за кожата, фактори, които влият на теглото и здравето и много други. Във всяка програма участват различни специалисти в зависимост от подбраните тематики. Благодарение на програмите създадох дългосрочни полезни хранителни и двигателни навици. Едно от най-големите плюсове на програмата е, че се случва в малки групи от силно мотивирани дами, които се подкрепят и мотивират взаимно. Освен това има малки предизвикателства и игри, които правят това приключение още по-приятно и някак си минава неусетно. Много ти благодаря Петя!

Невена

Петя, благодаря за всички насоки и подкрепа. Важно е, че ти самата също се включваш в презареждането (а не просто да даваш насоки) и смятам, че това има огромно значение и се отразява като цяло на групата. Аз самата определно усещам разлика, както във вкусовите рецептори, така и в обонянието. И както спомена, много ми е приятно, когато на коремчето ми е леко.Благодаря и на момичетата в групата!

Мария

Научих много неща за въздействието на храната и начините, по които е добре да се приготвя и консумира. Също фактът, че получих синтезирано и същевременно комплексно разбиране за това как всичко е свързано и как работи организмът като една система. Това, което ми даде програмата е увереност и спокойствие, че мога да се грижа за себе си. За мен беше голяма изненада преживяването тези две седмици на зимно презареждане! Освен нови знания, открих нови неща за себе си и тялото си! Чакам с нетърпение пролетното издание! Благодаря ти Петя!

Милена

За една година: 4 сезонни презареждания, една група “В баланс” и едно едноседмично предизвикателство за ограничаване на сладкото. ! В тази година успях да създам устойчиви навици за по здравословно хранене, свалих нежелани кг, тялото ми се промени, премахнах подуванията на стомаха.

Това не са режими с поредната трудно изпълнима диета с краткосрочни резултати базирани на лишения, това са насоки за цялостна лека и лесна промяна. Научават се много неща за как работи тялото, храносмилането, черния дроб, така че всеки може да оцени необходимостта да направи постъпки в една или друга посока.
За мен сезонните презареждания се превръщат в чакана ваканция за тялото ми, за нов прилив на енергия.

Очаквам с нетърпение предстоящото пролетно презареждане!

Габриела

Петя, благодаря за това преживяване. От 2 годин се лутам в храненето и за първи път мога да кажа, че чувствам на мястото си, благодаря! 🙂

Ели

Петя ,твоя методи за презареждане невероятен . Не си спомням кога за последно съм се чувствала толкова енергична и все едно летя. Благодарение на теб си спомних за това прекрасно състояние. Върна ме в детството ми. Благодаря ти . Продължавай все така да помагаш на хората да осъзнаят ,че сме това, с каквото се храним и не сме кошче на индустриалните боклуци.

Често задавани въпроси

 1. 1
  Мога ли да се включа от чужбина?

  Предизвикателството се провежда по имейл и в затворена Фейсбук група, така че може да се участва от всяка точка на света.

 2. 2
  Колко време отнема на ден участието в програмата?

  Предизвикателаството е подходящ дори за много заети хора, защото гледането и/или четенето на дневното видео или имейл отнема между 5-15 минути.

 3. 3
  Притеснявам се, че няма да успея да следя ежедневно имейла си.

  Всички материали ще останат в твоя имейл и ще може да ги проследиш със собствено темпо. Достъпът е безсрочен.

 4. 4
  Включен ли е план за хранене?

  Не, това не е програма с хранителен режим. Целта е да ти предоставя ценна информация как с малки стъпки да подкрепяш ежедневно храносмилането си и връзката с храната.

 5. 5
  Имам здравословен проблем с храносмилателната система? Предизвикателството ще ми помогне ли да се излекувам?

  Предизвикателството е с образователна цел, изграждане на осъзнатост и здравословни навици в процеса на хранене.

  Не е предназначено за диагностициране, лечение, предотвратяване на дисфункция, състояние или заболяване, нито е медицински съвет. Информацията следва да се прилага спрямо личното желание и здравословно състояние. При всякакви симптоми, съмнения, диагнози е нужно да се консултираш със своя лекар.