Какво представлява програмата

Сезонното презареждане е онлайн програма, която ще ти даде топла грижа за балансиране, рестарт, прилив на енергия и усещане за лекота чрез нежно и приятно разтоварване в синхрон със сезона.

Програмата подкрепя детокс процесите и цялостното ти здраве с нежен и холистичен подход без гладуване на основата на цялостна растителна храна.

Програмата се провежда в затворена Фейсбук група в рамките на две седмици като няколко дни преди старта на програмата получаваш по имейл необходимите материали за подготовка и покана за групата.

Това е програма, вдъхновена от нуждата да се погрижим за своето тяло, поради огромния токсичен товар, на който сме изложени ежедневно и да го подкрепим и подхраним в синхрон с природата.

 

Всеки сезон идва със своите дарове, които ни дават най-подходящите за нашето пълноценно подхранване храни. Различните климатични състояния влияят на нуждите ни от повече топли или повече свежи и сурови храни.

Водещ на програмата

Петя Фачикова – автор на програмата, майка, нутриционист  – възпитаник на Канадския институт по природосъобразно хранене (CSNN).

„Мисията ми е да те вдъхновя и подкрепя в грижата за себе си чрез балансирано, сезонно, природосъобразно хранене и здравословен начин на живот за повече енергия и благоденствие.“

Защо създадох програмата:

Създадох програмата “ Сезонно презареждане” с идеята да получиш топла грижа за леко разтоварване, енергизиране и балансиране на тялото в синхрон с природата.

 • Защото около 10 години си правих сама такъв тип разтоварване 1-2 пъти годишно и след като завърших обучението си към CSNN задълбочих знанията си, систематизирах ги и исках да бъдат полезни и на други хора, които желаят да се грижат за себе си.
 • Защото живеем в един токсичен свят и е важно да имаме периоди, в които подкрепяме тялото си да се справи с токсините по лек и щадящ начин.
 • Защото в днешно време е много лесно да излезем от ритъм и да прекалим с храна, алкохол, сладкиши, мазни храни, да се обездвижим. Затова е важно регулярно да си отделяме специално време за грижа и рестарт.
 • Защото с промяната на сезоните се променят нуждите на тялото ни и с тази кратка програма подхранваме тялото си на клетъчно ниво като наблягаме на най-подходящите за сезона храни.
Със специалното участие на:

Всяко издание на програмата има различни фокус-тема/и, на която обръщаме специално внимание. Научаваш и прилагаш нови знания в грижата за себе си и подкрепа на детокс процесите.
Всяко издание има гост-водещи, които споделят своята експертиза и правят програмата по-цялостна и ефективна.

Със специалното участие на:

asya

Ася Райкова
– треньор и майка

Ася Райкова е редовният гост-водещ на програмата. Тя е треньор на жени и ни вдъхновява да се движим редовно и разнообразно. Предлага кратки и ефективни тренировки, за раздвижване на лимфата, подкрапа на детокс процесите и цялостното ни здраве.

Другият гост водещ е различен във всяко издание на програмата.

По време на програмата получаваш ежедневна подкрепа, видеа, полезна информация, дневно предизвикателство, споделяния. Всичко това прави изпълнението на програмата много лесно, приятно и ефективно.

Програмата е за теб, ако искаш
Какво включва програмата

Какво споделят участнички от предишните издания на програмата:

Соня

Презарежданията ме провокират да правя съзнателни решения относно храната която консумирам. Ежедневието може да ни завлече в много грешна посока и презарежданията успяват да ме рестартират и да върнат баланса. Също така двете седмици дават тласък и мотивация, която се запазва и през следващите дни и месеци. Чудесно е и усещането да си сред хора със сходни интереси

Милена

За една година: 4 сезонни презареждания, една група “В баланс” и едно едноседмично предизвикателство за ограничаване на сладкото. ! В тази година успях да създам устойчиви навици за по здравословно хранене, свалих нежелани кг, тялото ми се промени, премахнах подуванията на стомаха. Това не са режими с поредната трудно изпълнима диета с краткосрочни резултати базирани на лишения, това са насоки за цялостна лека и лесна промяна. Научават се много неща за как работи тялото, храносмилането, черния дроб, така че всеки може да оцени необходимостта да направи постъпки в една или друга посока. За мен сезонните презареждания се превръщат в чакана ваканция за тялото ми, за нов прилив на енергия. Очаквам с нетърпение предстоящото пролетно презареждане!

Благовеста

Имах удоволствието да направя 4-ри презареждания с Петя! Смело мога да твърдя, че програмата е на световно ниво! Всяко презареждане беше съобразено спрямо сезона относно рецепти и продукти и със специално подбрани теми базирани на нуждите на участничките. Петя е изключителен професионалист, с много натрупани знания, но най-важното тя е много отдадена и целеустремена да прави хората по-здрави и щасливи. Програмите ме научиха на много по отношение на полезни хранителни навици, мобилност, грижа за кожата, фактори, които влият на теглото и здравето и много други. Във всяка програма участват различни специалисти в зависимост от подбраните тематики. Благодарение на програмите създадох дългосрочни полезни хранителни и двигателни навици. Едно от най-големите плюсове на програмата е, че се случва в малки групи от силно мотивирани дами, които се подкрепят и мотивират взаимно. Освен това има малки предизвикателства и игри, които правят това приключение още по-приятно и някак си минава неусетно. Много ти благодаря Петя!

Преслава

Прекрасно структурирана програма, лесно навигиране, полезни съвети и насоки, подкрепяща група, безценна информация. Благодаря ти за това, което правиш, за подкрепата и отдадеността. Досега никога не съм се чувствала уверена и способна на спазвам какъвто и да било хранителен режим, но благодарение на твоята програма аз успях и то с лекота. Прекрасно е, че не е на всяка цена, а залагаш предимно на личните усещания и нещата да се случват през радост и спокойствие. Благодаря ти!

Следващото издание на програмата ще е през Април 2024г.

Имаш въпроси за програмата?

Свържи се с нас

 • 1 + 80 =

Често задавани въпроси

 1. 1
  Мога ли да се включа от чужбина?

  Програмата се изпълнява изцяло онлайн в удобно за всеки време. Може да участвате от всяка точка на света.

 2. 2
  Колко време отнема на ден участието в програмата?

  Нужно е малко време за подготовка на храната, но няма нищо задължително и ограничаващо. Всеки може да си приготви храната спрямо личното време и ангажираност. Видеата и тренировките могат да се гледат и правят в удобно за всеки време и според желанието.

 3. 3
  Притеснявам се, че няма да успея да гледам всички видеа и да направя тренировки
  Групата ще остане отворена за минимум от 1 година така че ще може да гледаш и да си припомняш всичко, което желаеш. Достъпът до видеата с тренировки с Ася е безсрочен и ще можеш да ги правиш, когато пожелаеш и след края на програмата.
 4. 4
  Подходяща ли е по време на бременност и кърмене?

  Програмата е предназначена за подпомагане по лек и щадящ начин на детокс процесите в тялото, затова не е подходяща по време на бременност и кърмене.

 5. 5
  Гладува ли се по време на програмата?

  Не, не се гладува. Даваме на тялото си почивка от тежки и възпалителни храни, но го подхранваме с разнообразна, пълноценна, сезонна и растителна храна. В примерното меню също няма конкретни грамажи, не броим калории.

 6. 6
  Нужно ли е да спазвам точен режим на хранене?

  Не е нужно да се спазва примерното меню. То е съставено с рецепти от дигиталната книжка с рецепти, за да улесни хората, които имат нужда от точен план. Всички, които не обичат конкретен план си нагласят храненето спрямо принципите на програмата и се вдъхновяват с идеи от книжката и споделените рецепти.