Какво представлява програмата

“Лятно презареждане” e онлайн програма, която ще ти даде топла грижа за балансиране, прилив на енергия и усещане за лекота чрез нежно и приятно разтоварване в синхрон с лятото. Програмата ще подкрепи детокс процесите и цялостното ти здраве с нежен и холистичен подход без гладуване и на основата на цялостна растителна храна.

Програмата ще се проведе в затворена фейсбук група от 24-ти юли до 6-ти август.

Представи си:

как усещаш прилив на енергия, повече радост и свежа мисъл;

как усещаш постепенното намаляване на обиколките ти като се разделяш със задържани течности и мастни натрупвания;

как се усмихваш на себе си в огледалото и се чувстваш прекрасно в любимите си летни дрехи;

как кожата ти се освежава и намалява целулита ти;

как получаваш ежедневни насоки и топла подкрепа и ти е лесно и приятно да си приготвяш и хапваш летни полезни вкусотии без да гладуваш;

как усещаш лекота и енергия и осъзнаваш, че имаш сила за трансформация;

как си рестартирана и мотивирана за нови здравословни навици и грижа за себе си;

да си част от позитивна и вдъхновяваща група и да получаваш ежедневни насоки и подкрепа от ментор;

Целта на програмата е да се презаредим чрез:
fast-food-burger-and-fries-2022-03-05-12-20-06-utc
Премахване на тежки и възпалителни храни
Healthy organic green food, assortment of fresh vegetables: Avocado, lettuce, broccoli, green peas, cucumber, pepper, celery, kale, asparagus and other.
Подхранване на телата ни с лека, пълноценна, растителна и сезонна храна.
7

Подкрепа на навика ни за редовно движение чрез кратки и ефективни тренировки с Ася. Раздвижване на лимфата за подпомагане на детокс процесите.

Получаване на знания от Нина за мъдростта на йога и аюрведа относно подкрепата на детокс процесите и запазване на младостта.

detox

Идеи и съвети за подпомагане на детокс процесите в тялото ни, как да запазим младостта си за по-дълго чрез хранене, движение, начин на живот.

2
Подкрепа, мотивация, лично отношение, споделеност и позитивна енергия в малка група.
Какво включва програмата
Какво не e програмата
Водещ на програмата

Петя Фачикова – автор на програмата, майка, нутриционист  – възпитаник на Канадския институт по природосъобразно хранене (CSNN).

„Мисията ми е да те вдъхновя и подкрепя в грижата за себе си чрез балансирано, сезонно, природосъобразно хранене и здравословен начин на живот за повече енергия и благоденствие.“

Защо създадох програмата:

Създадох програмата “ Сезонно презареждане” с идеята да получиш топла грижа за леко разтоварване, енергизиране и балансиране на тялото в синхрон с природата.

 • Защото около 10 години си правих сама такъв тип разтоварване 1-2 пъти годишно и след като завърших обучението си към CSNN задълбочих знанията си, систематизирах ги и исках да бъдат полезни и на други хора, които желаят да се грижат за себе си.
 • Защото живеем в един токсичен свят и е важно да имаме периоди, в които подкрепяме тялото си да се справи с токсините по лек и щадящ начин.
 • Защото в днешно време е много лесно да излезем от ритъм и да прекалим с храна, алкохол, сладкиши, мазни храни, да се обездвижим. Затова е важно регулярно да си отделяме специално време за грижа и рестарт.
 • Защото с промяната на сезоните се променят нуждите на тялото ни и с тази кратка програма подхранваме тялото си на клетъчно ниво като наблягаме на най-подходящите за сезона храни.
Със специалното участие на:
asya

Ася Райкова – треньор и майка

Ася Райкова – треньор и майка. Вдъхновявам съвременните жени да се движат редовно – да се чувстват страхотно в тялото си, да последват мечтите си и да бъдат пример за своите деца.

Nina

Нина Янева – йога и аюрведа консултант и терапевт

Аз съм Нина Янева и съм онлайн йога и аюрведа консултант и терапевт, създател на системата Спокойствие и грижа за теб. Помагам на осъзнати и отговорни дами да се освободят от стреса, забързания начин на живот и излишните килограми и да се радват на повече спокойствие и енергия, време за себе си и идеалната си фигура.

Какво споделят участнички от предишните издания на програмата:

Преслава

Прекрасно структурирана програма, лесно навигиране, полезни съвети и насоки, подкрепяща група, безценна информация. Благодаря ти за това, което правиш, за подкрепата и отдадеността. Досега никога не съм се чувствала уверена и способна на спазвам какъвто и да било хранителен режим, но благодарение на твоята програма аз успях и то с лекота. Прекрасно е, че не е на всяка цена, а залагаш предимно на личните усещания и нещата да се случват през радост и спокойствие. Благодаря ти!

Благовеста

Имах удоволствието да направя 4-ри презареждания с Петя! Смело мога да твърдя, че програмата е на световно ниво! Всяко презареждане беше съобразено спрямо сезона относно рецепти и продукти и със специално подбрани теми базирани на нуждите на участничките. Петя е изключителен професионалист, с много натрупани знания, но най-важното тя е много отдадена и целеустремена да прави хората по-здрави и щасливи. Програмите ме научиха на много по отношение на полезни хранителни навици, мобилност, грижа за кожата, фактори, които влият на теглото и здравето и много други. Във всяка програма участват различни специалисти в зависимост от подбраните тематики. Благодарение на програмите създадох дългосрочни полезни хранителни и двигателни навици. Едно от най-големите плюсове на програмата е, че се случва в малки групи от силно мотивирани дами, които се подкрепят и мотивират взаимно. Освен това има малки предизвикателства и игри, които правят това приключение още по-приятно и някак си минава неусетно. Много ти благодаря Петя!

Невена

Петя, благодаря за всички насоки и подкрепа. Важно е, че ти самата също се включваш в презареждането (а не просто да даваш насоки) и смятам, че това има огромно значение и се отразява като цяло на групата. Аз самата определно усещам разлика, както във вкусовите рецептори, така и в обонянието. И както спомена, много ми е приятно, когато на коремчето ми е леко.Благодаря и на момичетата в групата!

Мария

Научих много неща за въздействието на храната и начините, по които е добре да се приготвя и консумира. Също фактът, че получих синтезирано и същевременно комплексно разбиране за това как всичко е свързано и как работи организмът като една система. Това, което ми даде програмата е увереност и спокойствие, че мога да се грижа за себе си. За мен беше голяма изненада преживяването тези две седмици на зимно презареждане! Освен нови знания, открих нови неща за себе си и тялото си! Чакам с нетърпение пролетното издание! Благодаря ти Петя!

Милена

За една година: 4 сезонни презареждания, една група “В баланс” и едно едноседмично предизвикателство за ограничаване на сладкото. ! В тази година успях да създам устойчиви навици за по здравословно хранене, свалих нежелани кг, тялото ми се промени, премахнах подуванията на стомаха. Това не са режими с поредната трудно изпълнима диета с краткосрочни резултати базирани на лишения, това са насоки за цялостна лека и лесна промяна. Научават се много неща за как работи тялото, храносмилането, черния дроб, така че всеки може да оцени необходимостта да направи постъпки в една или друга посока. За мен сезонните презареждания се превръщат в чакана ваканция за тялото ми, за нов прилив на енергия. Очаквам с нетърпение предстоящото пролетно презареждане!

Габриела

Петя, благодаря за това преживяване. От 2 годин се лутам в храненето и за първи път мога да кажа, че чувствам на мястото си, благодаря! 🙂

Ели

Петя, твоя метод за презареждане e невероятен. Не си спомням кога за последно съм се чувствала толкова енергична и все едно летя. Благодарение на теб си спомних за това прекрасно състояние. Върна ме в детството ми. Благодаря ти. Продължавай все така да помагаш на хората да осъзнаят, че сме това, с каквото се храним и не сме кошче на индустриалните боклуци.

Какви са ползите от програмата
Програмата е за теб, ако искаш:
Фокус темите, на които ще обърнем внимание по време на Пролетното презареждане са:
190+УЧАСТИЯ
74%ОТ ДАМИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ПРОГРАМАТА, СЕ ЗАПИСВАТ ОТНОВО ЗА СЛЕДВАЩО ИЗДАНИЕ
98%ОТ УЧАСТНИЧКИТЕ БИХА ПРЕПОРЪЧАЛИ ПРОГРАМАТА НА ПРИЯТЕЛКИ И БЛИЗКИ.

Ако имаш нужда от Лятно презареждане, регистрирай се във формата долу.

Такса за участие в програмата:

89 лв.

Такса за ранно записване и плащане до 14 юли:

79 лв. 

Имаш въпроси за програмата?

Свържи се с нас

 • 7 + 83 =

Често задавани въпроси

 1. 1
  Мога ли да се включа от чужбина?

  Програмата се изпълнява изцяло онлайн в удобно за всеки време. Може да участвате от всяка точка на света.

 2. 2
  Колко време отнема на ден участието в програмата?

  Нужно е малко време за подготовка на храната, но няма нищо задължително и ограничаващо. Всеки може да си приготви храната спрямо личното време и ангажираност. Видеата и тренировките могат да се гледат и правят в удобно за всеки време и според желанието.

 3. 3
  Притеснявам се, че няма да успея да гледам всички видеа и да направя тренировки
  Групата ще остане отворена за минимум от 1 година така че ще може да гледаш и да си припомняш всичко, което желаеш. Достъпът до видеата с тренировки с Ася е безсрочен и ще можеш да ги правиш, когато пожелаеш и след края на програмата.
 4. 4
  Подходяща ли е по време на бременност и кърмене?

  Програмата е предназначена за подпомагане по лек и щадящ начин на детокс процесите в тялото, затова не е подходяща по време на бременност и кърмене.

 5. 5
  Гладува ли се по време на програмата?

  Не, не се гладува. Даваме на тялото си почивка от тежки и възпалителни храни, но го подхранваме с разнообразна, пълноценна, сезонна и растителна храна. В примерното меню също няма конкретни грамажи, не броим калории.

 6. 6
  Нужно ли е да спазвам точен режим на хранене?

  Не е нужно да се спазва примерното меню. То е съставено с рецепти от дигиталната книжка с рецепти, за да улесни хората, които имат нужда от точен план. Всички, които не обичат конкретен план си нагласят храненето спрямо принципите на програмата и се вдъхновяват с идеи от книжката и споделените рецепти.

 7. 7
  Едната седмица ще ходим на почивка и няма да мога да спазвам плана за хранене.
  Поради натовареността на лятото с пътувания и ваканции само в Лятното презареждане давам опция с план за хранене само за 1 седмица. Може да направиш по-краткия вариант на програмата през първата или втората седмица на програмата. Аз ще давам насоки и за двата варианта.
Имаш въпроси за програмата?

Свържи се с нас

 • 2 + 71 =